Taste of Life

Ik onderhoud niet veel hobby’s, maar heb er wel een paar.

Ik speel graag spelletjes, op dit moment Wordfeud, Kolonisten van Catan en met een leuke tegenstander schaak ik ook graag, af en toe ben ik te vinden op dinsdagmiddag in de Centrale Bibliotheek om een spel te spelen op het Rotterdamse schaakbord.

Ik ben geïnspireerd door boeken van de volgende schrijvers:

 • Henri Nouwen
 • Maarten Toonder
 • Boeken van Don Camillo
 • Godfried Boymans
 • Phillip Yancey
 • Chaïm Potok
 • Stefan Paas
 • John Stott

Mocht er een vrije avond zijn, dan kijk ik graag een film. Deze films beveel ik in ieder geval aan:

 • Anatevka, Fiddler on the Roof
 • Boy in the striped pyjama’s
 • Schindler’s List
 • The Godfather
 • Les Misérables
 • Daens
 • Memento
 • Bruce Almighty
 • Des hommes et des Dieux
 • The untouchables

Muziek luister ik niet heel veel, maar ik ben wel gecharmeerd van Blues (the oldies) en Jazz (beetje experimenteel graag). Daarnaast kan ik wel genieten van Gershwin, Dvorak, Klezmer en Keltische tonen.

In België heb ik de diepten ontdekt van het Vlaamse gerstenat, maar sinds mijn maagoperatie kan ik niet meer zo goed tegen koolzuur en heb ik mijn interesses verplaatst naar de whisky’s. Op dit moment kan ik van harte aanbevelen:

 • Lagavulin
 • Glenmorangie
 • Glenkinchie
 • Glenturret

2 á 3 keer per jaar organiseer ik voor een select gezelschap een proeverij en verbreden wij onze kennis over deze lekkernij.

Verder ben ik als vrijwilliger betrokken bij:
Samen met 6 anderen haal ik dagelijks de vers-spullen van een supermarkt op die op datum zijn en verdelen die dan onder mensen die het nodig hebben in de wijk;
Samen met 2 andere gezinnen ontvangen wij elke maand een groep mensen en eten dan met elkaar, zodat deze groep 3 van de 4 maandagen een maaltijd met ontmoeting hebben;
Sinds kort zet ik mij in voorzitter van de zendingswerkgroep in onze kerk en ben daarmee ook (technisch) voorzitter van de kerkenraad van onze kerk.